Якою має бути упаковка кави
Правильна упаковка кави - запорука того, що вам дістанеться якісний продукт. Coffee Exclusive розповідає, якою має бути упаковка кави, щоб напій радував вас своїм смаком.
Справа в тому, що кава дуже легко зіпсувати - його властивості змінюються при контакті з киснем. Упаковка обов'язково повинна захищати зерна кави від впливу кисню, інакше ефірні масла, які входять до складу кави, окислюються. Свіжообжарену кави, на відміну від необсмажених зерен, в невідповідному упаковці зберігається мало - досить буквально пари днів, щоб смак напою погіршився.
Яка упаковка гарантовано захистить кава від впливу повітря? Як не дивно, але далеко не будь-яка герметична упаковка буде запорукою того, що у кави збережеться смак і аромат.
Упаковка для кави в зернах
Виробники, які піклуються про покупців, поміщають зерна кави в спеціальну упаковку, наповнену газом і оснащену клапаном для вентиляції. Така упаковка повністю герметична, а через клапан назовні виводиться вуглекислий газ, щоб пачка не вибухнула від внутрішнього тиску. Клапан не пропускає всередину кисень - він відкривається тільки в одну сторону.
Вуглекислого газу в пачці більше, ніж зерен, тому якщо у упаковки немає клапана і вона не роздута, то варто задуматися про якість кави в ній. Можливо, зерна вже віджили своє і давно прострочені.
У магазині Coffee Exclusive таке неможливо: ми обсмажуємо зерна під конкретне замовлення від кафе чи ресторану. Тому у нас продається тільки найсвіжіша обсмажування - кава не псується і не лежить роками на складі. Ви можете вивчити каталог та вибрати арабіку, робусту або фірмові бленди.
Якщо є така можливість, натисніть на упаковку, щоб відкрився клапан, і понюхайте кавові зерна. У них повинен бути міцний, насичений аромат - це означає, що продукт якісний. Якщо ви ледве відчуваєте запах кави або він пахне горілим, то спробуйте купити іншу пачку, а краще приходьте до нас за свіжими зернами. Ми пропонуємо як брендований напій, так і каву під брендом замовника - у нас прямі поставки арабіки та робусти по всій Україні.
Упаковка для меленої кави
З усіх видів упаковки у випадку з меленою кавою вибирайте вакуумну. Коли на виробництві ведеться перемелювання кави, продукт намагаються вберегти від випаровування ефірних масел - адже саме вони забезпечують кави його органолептичні властивості.
Справжні поціновувачі не дуже полюбляють каву, перемелений в фабричних умовах, тому що на заводі мелений порошок провітрюють, щоб виділився вуглекислий газ. Зазвичай на цю процедуру відводиться близько доби, і в молотом вигляді кави більше контактує з повітрям, ніж в зернах. Потім порошок розфасовують по вакуумним упаковок, в яких кави і доїжджає до кінцевого покупця.
У вакуумній упаковці обсмажену каву зберігається до 2 років. В ідеалі ж купуйте кави там, де є власна обсмажування і обладнання для помелу - так він буде гарантовано свіжим.
Що ще потрібно знати?
- В ідеалі каву вдома краще зберігати в скляній банці в темному місці або темної тарі, яка щільно закривається.
- Якщо ви залишили порошок або зерна в простому паперовому пакеті, то не тримайте його так більше двох тижнів.
- Краще купуйте невеликі пачки кави - так він не буде вивітрюватися.
- Оптимально купувати каву в спеціалізованому магазині, а не в супермаркеті, де він може довго лежати, сусідити з іншими продуктами і неправильно зберігатися.
- Дивіться, щоб на упаковці було вказано сорт кави, ступінь його обсмажування і помелу, якщо він мелений.